İçeriğe geç

Farkındalık Tuzağı Kibir

  • 3 yıl önce
  • 3Dakika
  • 582Kelime
  • 275Görüntülenme

Farkındalık Tuzağı Kibir

Bizler kamil insan ya da insan-ı kamil olma yolunda ilerliyoruz. Bu ilerleyişte her mertebe ya da boyut bize verilmesi gereken dersleri de beraberinde getirir.

Ruhsal yükseliş sorumluluk ve sorumlulukları dengelemeyi beraberinde getirir. Her çıkılan basamak biraz daha olgunluk içerir. Eğer yeterli olgunluğa erişemediysek işte o zaman bizim en büyük sınavımız kibir karşımıza çıkar. Kibir kolektif bilinçteki en zeki insanların bilinç enerjisinin yansıması. Bu kadar deha ile başa çıkabilmenin tek yolu kalple yol almayı becerebilmektir. Sevgi dolu kalbin gücü her zaman dehadan fazladır.

Kibrin Bize Hazırladığı Tuzaklar

Ben merkezdeyim ve her şey benim yansımam.

Ben Tanrıyım ve bu evrendeki her şey ben.

Ben çok iyi ve pozitif bir insanım; hayatıma sadece güzel şeyler çekmek benim hakkım.

Ben çok zeki ve akıllıyım, bu davranışı yapan akıllı bir insan olamaz.

Benim farkındalığım çok yüksek ve yaşamımdaki her şey benim seçimimle gerçekleşir.

Ben çok ibadet eden iyi bir kulum.

Ben her şeyi Allah için yaparım, kendim için hiç bir şey yapmam.

Ben dini çok iyi bilir ve uygularım, benim inancımda değilsen sen cezalandırılacak kullardansın.

Ben istedim oldu.

Ben ruhsal olarak her bilgiye sahibim, artık beni geliştirecek hiç bir şey yok.

İlim, bilim, din ve spiritüellik alanında ilerleyenlerin herkesin yaşam döngüsü içinde kullanabileceği ya da dillendirmese bile düşüneceği örnekler mevcut.

Bu cümleleri ya da benzerlerini kullandıysanız kibrin tuzağından ya geçmişsinizdir ya da hala o tuzaktasınızdır ve bunun farkında değilsinizdir. Fark etmek dönüşüm için en güçlü araçlardan biri.

Bu yazıyı okuduktan sonra kendi yaşamınızı gözden geçirin ve kibir ile ilişkinizi kontrol edin. Eğer hala onunla gerçekleştirmeniz gereken dönüşümü gerçekleştiremediyseniz iki yöntemi sizinle paylaşacağım. Hangisini isterseniz onu kullanın. Her iki yöntemi de kullanıyorum. Onun için farklarını da sizinle paylaşabilirim. Biri ho’oponopono diğeri de kundalini reiki. Ho’oponopono çok değerli ve harika bir yöntem; dönüşüm süreci biraz uzun olabiliyor. Siz ho’oponopono cümlelerini ne kadar sık tekrarlarsanız sizdeki kaydın durumuna göre süre kısa ya da uzun olabiliyor. Kundalini Reiki’de zihinle değil sizi enerji ile dönüştürüyor. Her bir konu için uygulama süresi 3 – 5 dakika. Bu sürede dönüşüm sağlanmış oluyor.

Ho’oponopono İle Arınma: “Kibirli davranmama neden olan tüm hatalı verilerim ve anılarım üzgünüm, özür dilerim. Bu zamana kadar sizi arındırmadığım için lütfen beni affedin. Bana arınma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim, sizi seviyorum.”

Kundalini Reiki İle: Kibirli davranışlar sergilememe neden olan inançlar için durum/nitelik şifası.

10.07.2018