İçeriğe geç

Maviler Nedenler ve Nasıllar

  • 2 yıl önce
  • 2Dakika
  • 473Kelime
  • 129Görüntülenme

Maviler Nedenler ve Nasıllar

Kişilik tipleri arasında mavi kişilik tipiniz baskınsa ya da ortaya çıktığı zamanlarda hep analitik yapısı gereği neden ve nasılına odaklanırsınız.

Bende eskisine göre azalsa da hala mavi kişilik tipinin ağır bastığı zamanlarım oluyor. Neden, nasıl olmuş sorusunu fark etmeden sormaya devam ediyormuşum. Bu tarafım baskın oldukça yaşadığım her deneyimi didikleyip duruyordum. Ne olmuş niye olmuş diye. Kaç kere “bırak ne olduysa oldu, temizlendi artık” sözünü duysam da bilinçaltı kararlılıkla bu yoldan devam ediyormuş.

İki gün önce meleklerle yaptığım çalışmada neden bu olmuş diye meleklere sordum. Gelen cevap: “çıkış nedenine odaklanma sen çözümlenmesine ve şifalanmasına odaklan. Şimdiyi dönüştürdüğün anda geçmişte kendi kendine dönüşür. Sen nedenlere odaklandığın için acaba bulduğum neden doğru değil miydi diyorsun ve kuşku ile yeniden benzer durumu yaratıyorsun. Şu an görünen her ne ise onu şifalandır. O zaman altta yatan nedenlerde şifalanır. Her zaman parçadan bütüne gidilmez bazen de bütünden parçaya gidilir.” oldu.

Çalışma bittikten sonra bütün her şey çözülmeye başladı. Bazı bilgiler bize yol açarken bazıları da çok detaya girmemize neden oluyor. Uygulamalarda bilgiyi dengede kullanmak çok önemli. İçsel rehberliğe ulaşırken dışsal bilgiler elbette bize yol gösteriyor. Burada tek doğru okuduğumuz bilgi diye bakmamalıyız. Bizler enerjiden oluşuyoruz. Bu da her bireyin farklı ve değişken olduğunu bize gösteriyor. Farklı ve değişken olan bir durumda her zaman aynı yaklaşımla yaklaşılabilir mi? Çok dar bir pencereden bakıldığında belki evet denilebilir. Şu an algılarımız dahilinde bu imkansızdır.

Yaşanılan fiziksel sorunlar, zihinsel sorunlar ya da hedefe ulaşmada yapılacak çalışmalar o an bulunduğu frekansa göre çözümlenmeli. Enerji bizleri aracı kılarak değişimi gerçekleştiriyor. Bırakalım nedenleri nasılları. Değişimi kabul edelim ve bizi götürdüğü yere varmanın keyfini yaşayalım.

Kontrol etmek ve çok derin analiz etmek bizi yavaşlatır. Sebep odağından çıkıp sonuç odağına geçmeliyiz hızlı ve kolay tekamülü gerçekten seçiyorsak.