İçeriğe geç

Çözüme Giden Yol

  • 3 yıl önce
  • 3Dakika
  • 737Kelime
  • 145Görüntülenme

Çözüme Giden Yol

Kişisel gelişim eğitimleri ya da seansları almaya sorun dediğim durumları çözümlemek için gidiyordum. Her eğiticinin, uygulayıcının ve her yöntemin kendine göre hikayesi ve mucizesi var. Ben her deneyimden mutlaka kazançla döndüm. Bazılarında o an bir şey olmadı zamanım ve param acaba boşa mı gitti dedim. Kendime öğrendiklerimi uyguladıkça, birlikte çalıştığım insanlara uyguladıkça ve insanların deneyimlerini dinledikçe aslında hiçbir şeyin boşa gitmediğini her şeyin bir şeye fayda sağladığını gördüm. Bu gördüğümü de ‘ben bunu yaptım ama bir işe yaramadı’ diyen herkesle paylaşıyorum.

Birçok şey deneyimlemiş ve hayal kırıklığına uğrayan biri için bu söylediğim oldukça boş bir söylem olacaktır. Aslında söylediğimin gerçek olduğunu gelin birlikte irdeleyelim.

Yazdığım yazıların çoğunda bilinçaltının gizemli dünyasının bu yaşadıklarımıza neden olduğunu yazıyorum. Lisede ilk psikoloji dersi aldığımızda Freud çok abartmış her şeyden mi bilinçaltı sorumlu olur diye söylenerek ders çalıştığım zamanlar çok oldu. Artık evet her şeyin temelinin o olduğunu yaşam laboratuvarında denedim ve öğrendim.

Az önce söylediğim gibi her uygulamanın bir mucizesi var. Herkes de çözüme odaklandığı için mucizevi durumuna odaklanılıyor. Bir olayla bilinçaltının ne kadar güçlü bir bağla bağlandığını bilmiyoruz. Çocukken okulda herkesin birbirine sorduğu bir soru vardır. ‘1 kg demir mi ağır 1 kg pamuk mu ağır’ diye. Bu soru bilinçaltının durumunu çok güzel anlatıyor bize. Eğer olumsuz durumla ilgili olarak bizdeki bağlantı pamuk gibi yumuşak ve gevşekse herhangi bir uygulamada bir ya da iki seans bu durumu çözecektir. Bizdeki bağlantılar demir gibi sert ise her çalışma o durumu ancak küçük bir parçasını koparmaya yetecektir. Bu bağlantının durumunu bilmediğimiz için de yaptığımız çalışma işe yaramadı yorumunu yapmamıza neden olacaktır.

Bilinçaltı ile özdeşleşmiş olan tanımlamalardan biri de buzdağıdır. Bu buzdağı bizim sorun diye gördüğümüz durum için de kullanılabilir. Önce yüzeyde görünen kısım temizlenir, sonra dipteki bölüm temizlenmeye başlanır en son olarak da kalan ufak tortular temizlenir. İşte bu üç aşamalı temizliği ne hangi uygulama ya da uygulamalar temizler bilinmez. Her uygulayıcı kendi algısı dahilinde bu çözülmenin bitip bitmediğini bilir. Bu çalışmaların tamamen temizlenmesi ayrıca ruhun öğrenme planına bağlıdır. Eğer kişi o öğretinin dersini öğrenmeden kaçarcasına bu durumu çözümlüyorsa o zaman ruh bu çözülmelerin olmasına izin vermez. Ruh buna izin vermediği için de hangi uygulayıcıya giderse gitsin kişi kesin çözüme ulaşamaz.

Yaşamınızın mucizevi şekilde değişmesi kişinin ruh, zihin ve beden bütünlüğüne hizmet etmesi ile bağlantılıdır. Kişiler ve yöntemler sadece aracıdır.  Uygulama yaptıracak kişinin seçim yapması gereken ona uygun olan yöntem ve uygulayıcı ile karşılaşmak olacaktır. Bunun için niyet etmek yeterli olacaktır. Kişinin niyeti ne kadar safsa o zaman bir şekilde doğru yerlere yönlendirilir. Kişinin niyeti, safsa karşı tarafın niyeti saf olmasa bile bu durum kişi için faydalı hale dönüşecektir. Her zaman için karanlık aydınlığa; aydınlık karanlığa hizmet eder.

Bir biriyle iç içe geçmiş bir bağlantı kişiyi çözüme götürür. Bu nedenle her şeye bütünsel bakmak gerekir.